Közélet

2016.05.20. 15:47

Egy igazi példakép

Szeretném az év tanára címre jelölni Gábor György matematika-fizika szakos volt tanáromat, aki a gyulai román gimnázium megbecsült pedagógusa. Négy évig tanított matematikára a gimnáziumban, nála jobb matematikatanárt elképzelni sem tudok – írja az őt nevező egykori diákja.

BEOL

Mint fogalmaz, mindig pontos, precíz, összeszedett és tiszteletre méltó, tekintélyt parancsoló tanárként mindenki felnézett rá, képes volt lekötni az olyan tanulók figyelmét is, akik alapvetően nem kedvelték a matematikát.

Kellően motiválta az összes diákot, s ha valaki elakadt, rögtön a segítségére sietett. Az egész életét a szakmájának áldozta, szeretettel és odafigyeléssel bármikor a rendelkezésünkre állt, ha valami segítségre volt szükségünk.

– Folyamatosan szakkörök tartott. Neki köszönhetően szerettem meg a matematikát és láttam meg a benne rejlő szépségeket, lehetőségeket. Ha nem lett volna, valószínűleg az életben most egy teljesen más úton haladnék. Elképzelni sem tudom, hogy mit kezdtem volna az életemmel, hiszen a matematika most a szerves részét képezi. Az ő hatására választottam a matematikatanári pályát, jelenleg a mesterképzést végzem és már alig várom, hogy én is a matematikatanárok népes táborát erősítem.

Ha végzek, szeretnék olyan tanár lenni, mint ő, mind szakértelmében, mind odaadásában. Gábor György egy igazi példakép számomra, és bárki számára az lehet. Szeretném nagyon megköszönni neki ezt a pozitív példamutatást – írja a volt diákja. – Egy jó tanár meg tudja változtatni az egész életünket, és ő az: a jó tanár! Véleményem szerint nagyon megérdemli ezt a címet. Remélem, még sokan mások is így gondolják.

A jelölt

Név: Gábor György

Kategória: középiskolai tanár

Intézmény: Nicolae Balcescu Román Gimnázium (Gyula)

Kategória: középiskolai tanár

Intézmény: Nicolae Balcescu Román Gimnázium (Gyula) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!