Közélet

2016.02.28. 10:02

Már érkeznek a nevezések a gyulai párlatversenyre

Az idei Gyulai Pálinkafesztivál keretében rendezik meg a Bérfőzetők és Magánfőzők Országos Párlat Versenyét, amelynek eredményhirdetését április 16-án, szombaton 16.30-tól kezdődőden tartják a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánosság mellett.

BEOL

Mint megtudtuk, a nívós megmérettetésre már számos nevezés érkezett, az első minták Gyömrőről „futott be”, ahonnan a nevező rögtön három párlatot is leadott. Az előzetes felmérések alapján 100 fölötti mintával számolnak a szervezők. A verseny igazgatója dr. Bikfalvi Istvánné dr. Hamza Kinga. A bírálat a vonatkozó jogszabályok, és a részletes versenyszabályzatban rögzítettek szerint történik, amely a www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon olvasható. Nevezni a www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon történő regisztrációval lehet. A beküldési határidő: 2016. március 20.

A versenyzők nyilatkoznak arról, hogy a mintáik mindenben megfelelnek a vonatkozó jogszabályoknak. A megfelelőséget a kiíró ellenőrizheti.

Nevezni a 110/2008/EK rendeletben gyümölcspárlatnak minősülő készítményekkel a versenyszabályzatban megadott szortiment szerint  „B1” Bérfőzetők  és„B2” Magánfőzők kategóriában lehet. Az indulók kötelesek feltüntetni a nevezési lapon a tételből rendelkezésre álló mennyiséget hektoliterfokban. Az indulók a vonatkozó jövedéki szabályok szerint nevezhetnek, a versenyszabályzat szerint. A minták eredetét törvényesen igazolni kell.

A versenytételeket a következő címre kell eljuttatni: Bora-Ital Kiskereskedelmi Kft.,Gyulai Pálinkafesztivál szervezőiroda 5600 Békéscsaba, Szarvasi út. 79.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!