Közélet

2015.04.28. 10:45

Gusztustalan átverésre figyelmeztet az egyik hazai üzletlánc

Csalókra figyelmezteti vásárlóit a Coop; a kiskerlánc nevében ismeretlenek próbálnak pénzhez jutni úgy, hogy emelt díjas üzenetekkel húzzák le a vásárlókat - értesült a Pénzcentrum. Aki nem figyel, kellemetlen meglepetéssel szembesülhet, amikor kézhez kapja havi mobilszámláját.

BEOL

A portál megtalálta az ominózus kamu-weboldalt is, ami durva lehúzással próbál pénzt kicsikarni a gyanútlan vásárlókból: amennyiben valaki regisztrál, akkor hetente három alkalommal kap SMS-t - darabonként 960 forintért. Az elvileg februártól-júliusig tartó ál-promócióban azonban összesen 22x3 SMS-t kap a regisztráló, ez pedig több mint 63 ezer forinttal növeli meg a havi mobilszámlát.

"A Coop üzletlánc nevével visszaélve, ismeretlenek jogsértő módon emelt díjas SMS promóciót hirdetnek internetes felületeken. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Coop üzletlánc emelt díjas SMS promóciót semmilyen formában nem szervez" - írta honlapján az üzletlánc.

A Coop jogsértés és a szándékos megtévesztés miatt jogi lépéseket tesz.

<!-- Gusztustalan átverésre figyelmeztet az egyik hazai üzletlánc Csalókra figyelmezteti vásárlóit a Coop; a kiskerlánc nevében ismeretlenek próbálnak pénzhez jutni úgy, hogy emelt díjas üzenetekkel húzzák le a vásárlókat - értesült a Pénzcentrum. Aki nem figyel, kellemetlen meglepetéssel szembesülhet, amikor kézhez kapja havi mobilszámláját. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!