Közélet

2015.01.19. 18:05

Zárttá tenné a menekülttáborokat a Jobbik

Gajdos Attila a Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a menekültek nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek.

L. B.

Ne legyenek a menekülttáborok városokon belül, hanem lakott területen kívül, és nyilvánítsák őket nyitott helyett zárttá vagy félig zárttá. Ne lehessen az ott lévőknek szabadon mozogni – hangsúlyozta hétfői sajtótájékoztatóján Gajdos Attila. A Jobbik megyei alelnöke szerint nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek a menekültek, akik fele eltűnik a rendszerből. Elmondta, pár év alatt többszörösére nőtt a menekültek száma.

– A menekültjogi státus az egész Európai Unióra érvényes, világos, hogy Magyarország tranzitállomás – folytatta Szabóné Kocziha Tünde, a párt békéscsabai elnöke. Elmondta, hogy Békéscsabára azok kerülnek, akik a Csongrád megyei Ásotthalomnál lépik át a zöldhatárt, sokszor családostul, gyermekekkel. Sokszor kinyomozhatatlan a személyazonosságuk: lehetnek tényleg menekültek, ugyanakkor veszélyesek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!