Közélet

2015.01.17. 16:04

Már nem javítható az Újszalontára vezető útszakasz

Borzasztó állapotban van az Újszalontára vezető közút egy része – jelezték lapunknak. Mindez azért is jelent nagy problémát, mert a valamivel több mint száz lelkes község zsáktelepülés, tehát csak az adott szakaszon keresztül lehet megközelíteni.

L. B.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél elmondták: a több mint 10 kilométer hosszú, 42153-as jelű közút állapota a 8-as és a 9-es szelvények között a legrosszabb. A burkolat szélessége is csak 5 méter, jelentősen deformálódott, a szakasz teljes körű felújításra szorul.

Tavaly csak arra volt lehetősége a közútkezelőnek, hogy a közút állapotának további romlását megakadályozza, de ezek a beavatkozások állapotjavulást már nem eredményezhettek. Az egy kilométeres szakaszt teljesen át kellene építeni, aminek becsült költsége is mintegy 200 millió forint. A pályaszerkezetet újra kell építeni.

Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető elmondta: szerepel a bekötő a felújításra tervezett közutak között, és hogy két ütemben tennék rendbe, érintve méhkeréki szakaszokat is: elsőként egy négy, majd egy három kilométeres részt. Remélik, hogy európai uniós forrásokból elő lehet teremteni a beruházáshoz szükséges forrásokat.

Címkék#újszalonta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!