Közélet

2014.06.05. 18:17

Miről ír a pénteki Hírlap?

Népszerűek a webshopok; egyre több használt autót importálnak; folyamatos a létszámleépítés a postánál.

BEOL

Lendületben az e-kereskedők
Jól sikerült az elmúlt év a hazai e-kereskedelmi piac szereplőinek: a kosaras rendszerben értékesítő webáruházak forgalma 40 milliárd forinttal nőtt, az online boltok harmadának 50 százalék fölötti mértékben bővült a bevétele, és 69 százalékuk tudta növelni forgalmát 2013-ban. A szegmens egyik legnagyobb szereplője, az Extreme Digital Zrt. júniusban Szlovéniában is elindítja az netes értékesítést, majd a nyár végén Bulgáriában folytatják a terjeszkedést.

Nagyon jönnek a használt autók
Az év elején még a használtautó import mérséklődésére számítottak az autókereskedők, mivel január óta vagyonszerzési illetéket kell fizetni a külföldön vásárolt használt autók forgalomba helyezésekor is. Ezzel szemben a Datahouse adatai alapján amíg tavaly az első öt hónapban 24 856 használtkocsit importáltak, addig az idei május végéig 36 461-re nőtt a számuk.
Ugyanakkor tavasz óta a vásárlók érezhetően több pénzt szánnak a használt autókra, mint korábban.


Vitatják a leépítéseket a postás szakszervezetek
Folyamatos a létszámleépítés a Magyar Postánál, ami a szakszervezetek szerint már veszélyezteti a napi munkamenetet. A menedzsment szerint a hatékony költséggazdálkodás a béremelés fedezet, s ily módon tudják elérni, hogy nyereségesen gazdálkodjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!