Közélet

2014.06.12. 17:33

Miről ír a pénteki Hírlap?

Sztráda a megyeszékhelyekre, Eb-n járt a csabai partjelző, jól indul a gyümölcsszezon, eltűnt a magyar középosztály – egyebek mellett ezekről a témákról is olvashat a Békés Megyei Hírlap pénteki számában.

BEOL

Sztrádát a megyeszékhelyeknek
A nyáron a kormányzat nyilvánosságra hozza a konkrét listát a megvalósítandó közlekedési beruházásokról – ígérte a Miniszterelnökséget vezető Lázár János. A tervek szerint minden megyei jogú városnak lenne autópálya-összeköttetése. Elkezdenék az M8 és az M9 építését, a román, az ukrán és a szlovák határra is kivezetnék az M3-ast. Autópályaépítésre jövőben az unió kevesebb forrást fog biztosítani, mivel elértük ezen a téren az EU fejlettségi átlagát.

Öt meccs az Európa-bajnokságon
Egyetlen magyarként Albert István jutott szóhoz a máltai U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A FIFA-asszisztensre a torna utolsó mérkőzésén, a Ta’Qaliban megrendezett holland—angol döntőn is számítottak. Albert István folytatta a magyar hagyományt, előzőleg 2011-ben Tóth Vencel szerepelt U 17-es Eb fináléjában.

Molnár István világbajnoki indulásban reménykedik
Ritkán versenyez Békésben a Gyulán élő kerékpárversenyző, Molnár István. A huszonöt éves kiválóság a minap Újkígyóson, az országos kritérium bajnokságban állt rajthoz és az elite felnőtt korosztályban a harmadik helyen ért célba.

Negyvenegy kismalac született Geszten
Jelenleg több mint százan dolgoznak Geszten a közmunka egyes elemeiben. Három hektáron gabonával is foglalkoznak. Mivel a takarmány nagy része onnan biztosított, így sertéstartás is szerepel a programban: a három anyakoca nemrég negyvenegy kismalacot ellett.

Jól indul a gyümölcsszezon
Kedvezett az időjárás a gyümölcsöknek, az idei év csúcstermése a meggy lett. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiát dolgoz ki a feketekereskedelem  ellen. Az őszi búzából közepes termés várható, ám nem kalkulálnak áremelkedéssel a szakértők. A prognózisok szerint a gabonafélék és az olajos magvak iránti kereslet növekedni fog, az ukrán helyzet azonban negatívan befolyásolja a gabonafélék árát. A Világbank jelentése szerint a búza és kukorica ára globálisan drágult.

Nem létezik magyar középosztály
Felmérték: kétszázezren kivételezettek, tízszer ennyi ember élete kilátástalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!