Közélet

2014.03.04. 10:52

Lepedőnyi jelöltlisták Békés megyében

Mindegyik Békés megyei választókerületben több mint húsz képviselőjelölt indulna az április 6-ai választáson. A jelenlegi állás szerint úgy kétharmaduk kaphat is majd voksot bő egy hónap múlva, viszont vannak olyan indulók, akik nyilvántartásba vételét már most visszautasította a választási iroda. Végső döntés csütörtökön lehet a jelöltek névsoráról.

BEOL

A békéscsabai központú 1. számú választókerületben a valasztas.hu internetes portál adatai szerint több mint húsz képviselőjelölt indulna az április 6-ai országgyűlési voksoláson. Közülük egytucatnyit már nyilvántartásba is vettek, és kaphatnak majd ikszet. Kilencen még a választási iroda döntésére várnak, hogy ott lesz-e a nevük a papíron bő egy hónap múlva.


A békési központú 2. számú választókerületben 14 képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba, és a választási iroda adatai szerint indulhatnak is. Öten még döntésre várnak, ketten nem indulhatnak, egy pedig visszalépett attól, hogy honatya legyen az Országgyűlésben.


A 3. számú, gyulai központú választókerülettel kapcsolatos listán 23-an szerepelnek. Közülük 17-en valóban indulhatnak is, mivel nyilvántartásba vették őket, hat jelölt viszont 2014-ben biztos nem válik képviselővé, miután a választási iroda elutasította a nyilvántartásba vételt.
Az orosházi központú 4. számú választókerületben mintegy húsz képviselőjelöltre lehet majd biztosan voksolni, miután ennyit már nyilvántartásba vett a választási iroda. Kilencen még döntésre várnak. Egy jelölt nyilvántartásba vételét utasította vissza a bizottság.

Hogy melyik választókerületben kik indulnának, és hogy lehet-e majd rájuk szavazni április 6-án, itt tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!