Közélet

2013.06.28. 14:22

Összemérték tudásuk a határrendészek

Csütörtökön rendezték meg Orosházán a II. Országos Határrendész Járőrversenyt, melyen a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola csapata bizonyult a legjobbnak.

BEOL

Rangos szakmai verseny helyszíne volt június 27-én, csütörtökön Orosháza. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis a határrendészeti szolgálat épületében és annak környékén rendezte meg a II. Országos Határrendész Járőrversenyt. A megmérettetésre 15 csapat nevezett. Rajtuk kívül az Országos Rendőr-főkapitányság csapata, valamint a házigazda Békés megyeiek, és egy Romániából érkezett válogatott versenyen kívül vágott neki a feladatok teljesítésének.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Polyák Zsolt r. ezredes üdvözölte a versenyzőket, majd a megnyitót és eligazítást követően a csapatok különböző helyszíneken többféle helyzettel találkoztak. Gépjárművel hajtottak végre ügyességi feladatokat, csónakkal kutatták át a Gyopárosi tavat, határsértők nyomát keresték, okmányokat vizsgáltak. Emellett elméleti tudásukról is számot adtak és lövészetben is összemérték tudásukat.

A verseny végén dr. Vas Gizella r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának vezetője értékelte a versenyzők teljesítményét. Összességében a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola csapata bizonyult a legjobbnak. A második helyezetteknek járó elismerést a Készenléti Rendőrség válogatottja vehette át, a harmadik helyen pedig a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot képviselő határrendészek végeztek.

A versenyen kívül indult csapatok különdíjban részesültek, a Békés megyei határrendészeknek Orosháza város elismerését Zalai Mihály alpolgármester adta át. A megmérettetés résztvevőinek a rendezők szabadidős programokat, így például városnézést, múzeum látogatást, kerékpáros ügyességi versenyt is szerveztek. Ezen kívül a Gyopárosi Park- és Élményfürdőben is volt alkalmuk egy rövid kikapcsolódásra, felfrissülésre.

Az eseményhez kapcsolódó képgalériát a police.hu oldalon tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!