Közélet

2013.06.05. 11:31

Biomassza ad melegvizet Mezőhegyesen

Megkezdték Mezőhegyesen a gázszolgáltatás szüneteltetése miatt a faapríték felhasználásával működő kazánok rendszerbe állítását.

Cs. I.

Megkezdték Mezőhegyesen a gázszolgáltatás szüneteltetése miatt a használati melegvíz szolgáltatásának a mielőbbi visszaállítása érdekében a megújuló alapú energiahordozó (faapríték) felhasználásával működő hőtermelő egységek (kazánok) rendszerbe állítását. Ezt terveztetés, kivitelezői szerződéskötés, valamint kéményépítés előzte meg.

A rendszerhez illesztettek két konténerbe épített biomassza alapanyagot felhasználó kazánt. Ezek egy közös puffer tartályra fognak dolgozni, amely a jelenlegi elosztó rendszerhez kapcsolódik. Ezzel a nyári melegvíz igényt teljesen kielégíthető, a téli üzemben is egy alap hőtermelő funkciót el fognak látni a kazánok.

Kötöttek alapanyag szállítási szerződést, folyamatban van a fűtőmű gépészeti átalakítása. Várhatóan a jövő hétre ez is befejeződik és a próbaüzemmel együtt a szolgáltatás is megindulhat. Mint megtudtuk, a rendszer teljes kapacitással június 15-étől állhat helyre.

Címkék#mezőhegyes

Ezek is érdekelhetik