Közélet

2013.06.11. 17:52

Békéscsaba is támogatja az árvíz utáni újjáépítést

Az önkormányzat a lakosság arányának megfelelően, lakosonként 100 forinttal, összesen több, mint 6 millióval támogatja az árvíz utáni újjáépítést.

M. P. M.

Soron kívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi Békéscsabán az LMP — tájékoztatott közleményben Takács Péter, a párt önkormányzati képviselője. Elmondta, az utóbbi napokban az ország komoly erőfeszítéseket tett és tesz jelenleg is a Dunán érkező árhullám megfékezésére.

— Városunk mindig élen járt a bajba jutottak megsegítésében, a honfitársainkkal való szolidaritás kifejezésében határon belül és túl. A hagyományt folytatva javasoljuk, hogy csatlakozva a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének felhívásához, Békéscsaba lakosságarányosan járuljon hozzá anyagi támogatással az árvízvédelmi munkálatok fedezéséhez — hangsúlyozta Takács Péter.

— A legközelebbi testületi ülésre több mint két hét múlva kerül sor. Az ügy fontosságára való tekintettel ezért kezdeményezzük soron kívüli közgyűlés összehívását.

A javaslattal kapcsolatban Takács Péter az LMP önkormányzati képviselője írásban kereste meg Vantara Gyulát, Békéscsaba polgármesterét, kérve támogatását és a soron kívüli közgyűlés összehívását.

Az LMP gondolataira válaszul a városvezetés szintén sajtóközleményben reagált: — A békéscsabai önkormányzat együttérzését fejezi ki a dunai árvíz során kárt szenvedett állampolgároknak. A bajba jutottak megsegítésére kialakult széleskörű nemzeti összefogáshoz csatlakozva, Vantara Gyula polgármester kezdeményezésére, az önkormányzat a lakosság arányának megfelelően, lakosonként 100 forinttal, összesen több, mint 6 millióval támogatja a katasztrófa utáni újjáépítést.

— Az ilyen vészhelyzetben a károsultak segítése természetes, amíg a helyi LMP a sajtónyilvánosságot kereste, addig a városvezetés a támogatás kezdeményezésén dolgozott — zárul a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!