Közélet

2013.06.10. 18:31

A gyulai önkormányzat pénzt ad a dunai védekezésre

Lakosonként ötven forinttal, összességében egymillió 600 ezer forinttal járul hozzá a gyulai önkormányzat a dunai árvízi védekezéshez — döntött hétfői rendkívüli ülésén a fürdővárosi képviselő-testület.

p. g.

Dr. Görgényi Ernő polgármester kérdésünkre elmondta, Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kezdeményezte, hogy az országos önkormányzati szövetségek tagjai — erejükhöz mérten — lakosonként ajánljanak fel bizonyos összeget az árvízi védekezés fedezésére és a helyreállításra.

Ennek kapcsán hozta meg a testület a már említett döntést, amely után az egymillió 600 ezer forintot átutalják a Magyar Államkincstár számlájára.

A testület több olyan határozatot is hozott, amivel gyakorlatilag nyílttá válik az út az önkormányzat adósságállományának állami átvállalása előtt. Mint ismert, a kormányzat a fürdőváros adósságának hetven százalékát vállalja át.

— Az már többször megtörtént Gyula története során, hogy valaki, vagy valakik a város értékeit akarták elvinni innen. Az viszont kevésbé jellemző, hogy valaki a tartozásától akarja megszabadítani a várost, úgy, hogy közben a település megtakarításaihoz nem nyúl. Most szerencsére ez történik — hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik