Közélet

2012.11.05. 18:41

Hazavezette a segélyszállító kamiont a gádorosi diakónus

Hivatalos és egyben baráti látogatást tett a németországi Himmelstadtban Maronka Lajos. A gádorosi diakónust elkísérte Janes Zoltán plébános és dr. Prozlik László polgármester.

Cs. I.

A találkozó szervezője Erwin Heim diakónus volt, de fogadta a magyarokat a helyi plébánia vezetése, a himmelstadti polgármester és a helyi plébános.

Szó esett a két egyházközség és a települések viszonyának bővítéséről, esetleges diákcseréről. Az ünnepélyes fogadás keretében nyújtották át a himmelstadti hívek és polgárok által összegyűjtött adományokat, amelyekkel a gádorosiakat szeretnék segíteni.

— A gyűjtés rendkívül jól sikerült, 10 tonna kiváló minőségű ruhát, lábbelit, babaruhát, iskolatáskát, takarókat és ágyneműket, a gádorosi idősek otthona pedig különböző segédeszközöket is kapott. Az adomány becsült értéke meghaladja a 2 millió forintot — tájékoztatott a gádorosi diakónus.

A gádorosi hívek, az önkormányzat és vállalkozók segítségével sikerült a hazaszállítás, ők gyűjtötték össze az üzemanyag árát, a fuvarozást egy bajor szállítmányozási cég vállalta. Maronka Lajos pedig a 40 tonnás, nyerges kamiont hazavezette Himmelstadtból Gádorosra, így nem kellett sofőrt se fizetni.

— Ez már a második nagy segélyakciónk a településen. Két éve osztottunk ki több mint 12 tonna adományt a rászorulóknak. Az osztások alkalmával az önkormányzat, a pedagógusok, a védőnők, a helyi karitász, a máltai csoport tagjai segítenek. Példás az összefogás. Az egyháznak nem csak a lelki sebeket kell gyógyítania, hanem enyhítenie is kell az emberek nehéz anyagi helyzetén, amikor csak teheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!