Közélet

2012.09.28. 18:20

Megkezdődtek a Megyegyesegyházi Napok

Huszadik alkalommal rendezik meg a Medgyesegyházi Napokat szeptember 28-30-a között.

K. E.

Pénteken, a nyitónapon, a hagyományokhoz hűen, Baross László világhírű búzanemesítő bánkúti sírjának koszorúzásával kezdődött az ünnepségsorozat. Az eseményt idén az tette különlegessé, hogy szeptember 22-én Baross László posztumusz Magyar Örökség Díjban részesült.

Az ünnepi képviselő-testületi ülésen, a művelődési házban Ruck Márton polgármester köszöntője után, a képviselő-testület döntése alapján kitüntetésben részesítették az önkormányzat azon alkalmazottjait, akik több éve kiemelkedő színvonalon végzik a munkájukat.

Kitüntetést kapott Rálikné Gutta Gyöngyi, Simonka Jánosné és Mitykó Mihály, valamint a Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Intézmény kollektívája. Az ünnepségen virágot és emléklapot kaptak azok az önkormányzati alkalmazottak, akik a tavalyi Medgyesegyházi Napok óta vonultak nyugállományba.

Ruck Márton polgármester köszöntöte a város legifjabb lakóját, Bereczki Áron Zoltánt, aki augusztus 25-én született, illetve a legidősebb polgárt, Papp Zoltánt, aki jövőre, január 15-én lesz 100 esztendős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!