Közélet

2011.12.22. 18:32

Drágábban buszozhatnak az orosháziak januártól

Emelkednek a helyi autóbusz-közlekedés tarifái Orosházán — erről is döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület.

Cs. I.

A Körös Volán Zrt. 7,4 százalékos emelési javaslatával szemben az előterjesztők 4,2 százalékkal számoltak. Ezt is soknak nevezte az ellenzék első megszólaló politikusa, Füvesi Sándor. Azt már Fetser János nehezményezte, hogy a rossz buszvárók állapotán nem javít a társaság. Benyújtott módosító indítványa szerint nulla százalékos legyen a változás 2012-ben, a tanuló- és nyugdíjasbérlet ára pedig 5 százalékkal csökkenjen. A többség ezt nem támogatta.



Németh Béla azzal érvelt, hogy a szolgáltatás biztonságát segíteni kell, ezt pedig valamennyi orosházi pénzéből kell előteremteni (ezzel a kijelentésével arra az ellenzéki felvetésre reagált, hogy a város évente miért ad 25 millió forintot a társaságnak).

Szarvas Péter vezérigazgató hangsúlyozta, csökkenő bevétel mellett csökkentett költségekkel dolgoztak idén. A megrongált buszvárók kárrendezésének ügyében a biztosítóval tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!