Közélet

2011.09.18. 12:39

Kreccs harmadik lett, Orosháza jövőre előfutamot rendezne

Címkék#Orosháza

Kreccs, az orosházi ló harmadikként ért célba a Nemzeti Vágta vasárnapi futamán. Az alpolgármester ugyanakkor azt szeretné, ha jövőre Orosházán rendeznék az elővágát.

cs. i.

A nagy tömeg és a felhajtás ellenére az orosházi Ibolya major lova nyugodtan várta a vasárnap déli középfutamot a Nemzeti Vágtán. Az angol telivér egyik legnagyobb riválisa Csajhos volt, akit Suták Vanda (ő nyerte meg az első Nemzeti Vágtát) testvére, Csenge lovagolt.

Kreccs végül harmadikként ért célba Almáskeresztúr és Nyíregyháza után. A helyszínen tartózkodó orosháziaktól megtudtuk, a mai napra is tartogatnak annak a 150 ezer embernek látványt, akik megfordulnak a Hősök terén. Az NRG tánciskola orosházi táncosai érkeztek meg a térre, ahol egy össznépi táncra invitálják a korzózókat.

Zalai Mihály orosházi alpolgármestert telefonon értük el a Hősök terén. Elmondta, a Nemzeti Vágta egyik társtulajdonosával tárgyalásokat kezdeményez a város, hogy a jövő évi előkészületek során téma lehessen Orosháza szerepvállalása is. 

– Orosháza a lovasok egyik vidéki fellegvára. Ezért is szeretnénk, ha 2012-ben az elővágta helyszíne lehetne városunk. Örültek a szervezők a megkeresésünknek – nyilatkozta az alpolgármester, aki elképesztőnek nevezte a hangulatot, ami ezekben a napokban jellemzi a Hősök terét.

–  Ez a fajta összefogás kicsiben is hasonló, civil kezdeményezéseket szült – utalt Zalai Mihály az orosháziak standjánál szorgoskodó önkéntesekre, fellépőkre, kínálókra, zenészekre, táncosokra, akik minden igyekezetükkel azon fáradoznak, hogy felkeltsék Orosháza iránt az érdeklődést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!