Közélet

2010.11.29. 18:20

Folytatja a fejlesztéseket Körösladány új polgármestere

A már elkezdett fejlesztések eredményes folytatását, a pénzügyi stabilitás megőrzését, s az önkormányzat lehetőségeit kiaknázva a munkahelyteremtést nevezte legfontosabb feladatának Kardos Károly, Körösladány októberben megválasztott új polgármestere.

P. G.

A 35 éves politikus egyébként az elmúlt bő egy évtizedben végigjárta a szamárlétrát: előbb dolgozott az önkormányzatnál, majd intézményvezető lett, míg 2006 és 2010 között alpolgármesterként tevékenykedett.

— Elsődleges feladatunk, hogy folytassuk és eredményesen befejezzük az előző ciklusban megkezdett fejlesztéseket és lehetőség szerint pályázatok segítségével újabb beruházásokat valósítsunk meg a városban — hangsúlyozta a településvezető. Mint elmondta, az iskolafelújítás, az óvodaépítés és az egykori parókia átalakítása egyaránt jó ütemben halad. Ugyanakkor a város — bár a hivatalos eredményre még várni kell — újabb két fejlesztésre nyert pályázati támogatást.

— Elődöm, dr. Pelcsinszki Boleszláv a település várossá nyilvánításakor fogalmazott úgy: nem a célhoz értünk, hanem egy új folyamat kezdetén vagyunk. Úgy gondolom, igaza volt. Meg kell felelnünk azoknak az elvárásoknak, amelyeket egy városnak teljesítenie kell — fogalmazott Kardos Károly.

A polgármester leszögezte: a korábbi években elért pénzügyi stabilitást, a megfontolt gazdálkodást mind intézményi, mind önkormányzati szinten ugyancsak folytatni kell. Csak ez adhat ugyanis megfelelő alapot a már említett újabb beruházásokhoz, fejlesztésekhez. A város nem kíván változtatni eddigi vállalkozásbarát politikáján sem.

— Ez lehet ugyanis az egyik módja, hogy a magunk módján hozzájárulhassunk új munkahelyek teremtéséhez, s a már meglévő álláshelyek megőrzéséhez — hívta fel egy újabb fontos pontra a figyelmet a településüzemeltető mérnöki és magasépítési technikusi végzettséggel is rendelkező polgármester. Kardos Károly kérdésünkre elmondta, a civil és egyházi szervezetek támogatására külön hangsúlyt kíván fektetni, hiszen egy település életében a közösségeknek igen jelentős szerepük van.

Névjegy

A polgármester 1975-ben született Szeghalmon. Általános iskolai tanulmányait a településen végezte, majd a békéscsabai Vásárhelyi Pál Műszaki Szakközépiskolában szerzett magasépítési technikusi végzettséget. 2006-ban településüzemeltető mérnöki diplomát szerzett. 1999-től dolgozik az önkormányzatnál. 2003 és 2006 között a helyi víziközmű intézmény vezetője. 2006 és 2010 között alpolgármester. Nős, két gyermek, a hétéves Levente és a kétéves Kornél édesapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!