Közélet

2009.02.21. 11:08

Összefogást sürget Karsai a gyorshitelek ellen

Gyorshitelek kárvallottjait hívta össze Gyulán Karsai József országgyűlési képviselő és Alt Norbert helyi képviselő pénteken. Karsai József összefogást sürgetett a gyorshiteleket nyújtó társaságok ellen.

FH

Sokan féltek eljönni - mondta a gyűlésen Alt Norbert, aki a Gyulán megalakult Anti Provident Akciócsoport (A.P.A.) képviseletét is felvállalta. Alt Norbert szerint Gyulán is több százra tehető azok száma, akik nehéz helyzetbe kerültek a magas kamatozású gyorskölcsönök miatt. A tiltakozó gyűlésen azonban alig 15-en vettek részt. Az egyik férfi elmondta: neki egy kocsmában ajánlották fel a kölcsönt, pénzre volt szüksége, hát felvette. Most bíróságra jár, mert nem tudott fizetni.

Karsai József szerint csak összefogással lehet felvenni a harcot a magas kamatozású kölcsönöket nyújtó cégekkel szemben. Battonya országgyűlési képviselője szerint sok esetben aggályos szerződéseket kötöttek a kölcsönt felvevőkkel, ezért a pénzügyi felügyelethez és az adóhatósághoz fordult. Karsai József - megismételve korábbi álláspontját - ezen a gyűlésen is azt ajánlotta a résztvevőknek: mutassanak fizetési hajlandóságot, de csak öt forintokat fizessenek be minden héten. A képviselő szerint változtatni kell a törvényeken is, meg kell határozni a kamatok felső mértékét, és a teljes hiteldíj-mutató összegét is szabályozni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!