Közélet

2008.10.27. 12:59

Jobbik-fórum: kommandósok vigyáztak a rendre Kétegyházán

Beszámolók szerint közel harminc járőr és kommandós vigyázott a gárdistákra és a Jobbik szimpatizánsaira Kétegyházán vasárnap este. Szabó Edina, a Jobbik helyi elnöke Árpád-sávos zászlót ajándékozott Kalcsó Istvánné polgármesternek, melyet a vezető el is fogadott.

BEOL

„Az elnök asszony beszédében elmondta a zászló rövid történetét, kihangsúlyozva az ősi jelképek védelmének fontosságát. A polgármester a zászlót elfogadta, és örömét fejezte ki a párt kétegyházi szervezetének közelmúltbeli megalakulása miatt” – írja az eseményről szóló, szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában Tóth Zoltán, a Gárda megyei kapitánya.

A rendezvény 18 órától lakossági fórummal folytatódott. Szabó Edina kétegyházi elnök és Samu Tamás megyei szervező mellett Murányi Levente, a Jobbik országos alelnöke beszélt a párt alakulásáról és történetéről, valamint felvázolták, a Jobbik politikai nézeteit, Tóth Zoltán, a Gárda megyei vezetője pedig a gárda múltját, s a csatlakozás feltételeit ismertette.

„A fórum második felében a kétegyházi lakosok panaszolták el a síneken túl, az Újfaluban uralkodó állapotokat, a mindennapos halálos fenyegetéseket, a lopásokat. Az egyik érdeklődő javaslatára a szervezők megpróbálták behívni a rendőrség kivezényelt parancsnokát, aki nem volt hajlandó a fórumon részt venni, de arra bíztatta a benti hallgatóságot, hogyha kimennek akkor meghallgatják őket” – írja közleményében a megyei kapitány.

A fórumon megjelentek a frissen bejegyzett Lökösházi Önvédelmi Egyesület tagjai is, akik beszámoltak a Gárdával közösen elért eredményeikről. A Jobbik és a Gárda tagjai, valamint a szomszéd településről érkezettek felajánlották a helyiek kérésére, hogy a „lökösházi összefogás mintájára” segítenek megszervezni egy működő kezdeményezést.

 

Ezek is érdekelhetik