Közélet

2008.10.31. 17:05

A sajtó mondott véleményt az EU-ról Békéscsabán

— Az Európai Unió polgárait az utóbbi időben egyre kevésbé érdekli a közösség, miközben folyamatosan romlik az EU támogatottsága — jelentette ki pénteken Békéscsabán Hegyi Gyula. A szocialisták Európa Parlamenti képviselője az unió kommunikációjának javítása érdekében meghirdetett „Aktív Párbeszéd a Polgárokkal Európáról” című jelentésének témafelelőseként hívta beszélgetésre a megyei sajtó képviselőit.

P. G.

A politikus elsősorban arról kért tanácsot, hogy miként lenne javítható az EU megítélése. A vitaindító előadást tartó Varga Ottó, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy számos ellentmondás övezi az unió hazai kommunikációját.

— A mindenkori kormány saját népszerűségének növelésére használja a közösségi támogatással megvalósuló fejlesztéseket, míg az ellenzék bírálja a pénzek elosztásának gyakorlatát — fogalmazott, majd hozzátette: az iskolák falai között érhető el valódi áttörés. A témában később számos hozzászólás és javaslat is hangzott el.

 

Címkék#Varga Ottó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!