Közélet

2008.09.19. 12:54

Iskolákat, óvodákat újítottak fel Békéscsabán

Tizenöt békéscsabai oktatási intézményben fejeződtek be a felújítási munkálatok nemrég, összesen több mint 87 millió forint értékben. Az intézmények illetékesei szerint közel 700 millió forintra lett volna szükség.

BEOL

„Az iskolák, óvodák felújítási igényeit természetesen az ott dolgozók látják a legpontosabban, az ő meglátásuk szerint közel 700 millió forintra lett volna szükség ahhoz, hogy minden szükséges felújítást maradéktalanul elvégeztessen az önkormányzat. Ez az összeg nem áll a fenntartó önkormányzatunk rendelkezésére, ezért pályázati úton próbáltuk előteremteni” – tájékoztatta szerkesztőségünket közleményében Vantara Gyula polgármester.

A megyeszékhely önkormányzatának első embere sajnálatát fejezi ki, hogy a Nemzeti Iskolafelújítási Program első fordulójában nem nyertek pályázataik, ám – mint fogalmaz – mindezek ellenére az önkormányzat optimistán tekint a második forduló elé, hiszen „a város pályázatai szakmailag indokoltak, megalapozottak és megfelelőek, valamint elérték a szükséges pontszámot”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!