Közélet

2008.06.13. 18:42

Megígérték, mégsem lesz légibázis Szentesen

Most már biztos, hogy idén nem szállhat fel mentőhelikopter Szentesről; az ígéretek ellenére ugyanis még mindig nem írták ki az illetékesek a közbeszerzési pályázatot a légimentő-bázisra - írta pénteki számában a Délmagyarország.

MTI

Légimentő Kht. működteti majd Szentesen a dél-alföldi régió helikopterbázisát, amelyre éppen négy éve várnak a Csongráddal szomszédos megyékben élők is.

A napilapnak május közepén Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője azt nyilatkozta, hogy az Egészségügyi Minisztérium, a mentőszolgálat és a légi mentők közötti egyeztetés után néhány napon belül kiderül, melyik szervezet írja ki a közbeszerzési pályázatot a szentesi helikopterbázis kialakítására. Mindez csütörtökig nem történt meg.

A pénz pedig megvan rá, hiszen a leköszönt egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes még áprilisban bejelentette: a tárca 60 millió forinttal járul hozzá a mentőhelikopter-központ felépítéséhez Szentesen, az összeget az OMSZ kapta meg. A létesítményt majd üzemeltető Légimentő Kht. felhívására pedig 40 milliónyi felajánlás érkezett erre a célra.

Az újság Egészségügyi Minisztériumba eljuttatott e-mailjében azt kérdezte: mi lehet az oka annak, hogy május közepe óta nem írták ki az illetékesek a közbeszerzési pályázatot. A sajtóiroda munkatársa, Bálint Orsolya azt a választ juttatta el a Délmagyarország szerkesztőségébe, hogy az OMSZ a közbeszerzési pályázat kiírója, ezért ők az illetékesek. A lap a mentőszolgálatnál is érdeklődött, ahol Repper Regina sajtóreferens közölte: az OMSZ a Légimentő Kht.-val közösen tervezi a tender kiírását. Ha kész a dokumentáció, rövid időn belül megjelentetik a közbeszerzési felhívást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!