Közélet

2008.06.12. 18:32

Falat kaphatnak a gyulai graffitisek – fellépnek a rongálások ellen

Elképzelhető, hogy Gyulán graffitifalat állítanak, ahol a festegetni vágyók kedvükre ténykedhetnek, még versenyt is szervezhetnek. Mivel Gyulán nem mindenki kedveli ezt a műfajt, kevésbé látogatott helyre tervezik. Az utóbbi hónapokban a fürdővárosban megszaporodtak a rongálások: eltörik a facsemetéket, firkálnak padra, falra, fára, villanyoszlopra.

sz. m.

Dr. Perjési Klára polgármester megbeszélést hívott össze iskolaigazgatókkal, tanárokkal, a diákönkormányzatok képviselőivel, a szülői munkaközösségek vezetőivel és másokkal, mit tehetnének, hogy ne csúfítsák el egyesek a város közterületeit. A gondolkodási idő szeptemberig tart.

Addig is az önkormányzat közterület-felügyelete adatbázist hozott létre, melyben számon tartják a jelzések alapján, hol vannak falfirkák a városban. A rendőrség a polgárőrökkel fokozott ellenőrzést tart nyáron, a diszkós estéken különösen. A rongálások visszaszorításában szerepet szánnak a kortárs segítő fiataloknak is. Így sokan figyelik majd, kik rongálják a város értékeit. Az alkalmi festegetőket a térfigyelő kamerák felvételei is megőrzik egy ideig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!