Közélet

2005.06.13. 17:37

Nem találtak semmit a hétvégi drog-razzián

Az Orosházi Rendőrkapitányság az elmúlt hétvégén két szórakozóhelyet is ellenőrzött. Orosházán a Malom Presszóban, Tótkomlóson pedig a Black Bull Pub-ban jártak a zsaruk. Az akció szombaton hajnali 1 órakor kezdődött.

BEOL

A mintegy 50 főből álló ellenőrző csoport az orosházi szórakozóhelyen kezdte a munkát. A rendőrök lezárták a presszót, ahol több mint 500 ember szórakozott. Hajnali 3 óráig dolgoztak az egyenruhások, a főkapitányság kommandósai, a rendőrorvos és a kábítószer kereső kutya. Az eredmény: negatív. Senkinél sem találtak tiltott szert, és az orvosi vizsgálat során senkinél sem merült fel a gyanú, hogy kábítószert fogyasztott volna. A rendőrség egyébként azért célozta meg a helyet, mert Orosházán a szóbeszéd szerint a Malomban megfordulnak olyanok, akik tiltott szereket használnak. A két órán keresztül tartó ellenőrzés tehát most ennek ellenkezőjét igazolta. A 3 órakor véget ért intézkedés után az ellenőrző csoport átvonult Tótkomlósra, ahol a Black Bull Pub-ban „néztek szét”. Ezen a helyen kb. 50-en szórakoztak, amikor megérkeztek a rendőrök. Az ellenőrzés eredménye itt is negatív lett, tehát senkinél sem volt anyag, és senkit sem talált kábítószertől bódult állapotban a rendőrorvos.

További ellenőrzések várhatók megyeszerte

A fenti eredményeket rendkívül pozitívnak értékeli a rendőrség, de az ellenőrzésekkel nem állnak le, a továbbiakban is megyeszerte megjelenik majd az ellenőrzést végző csoport. Egy-egy ilyen akció az adott helyen szórakozók számára kellemetlenséggel jár. A kábítószert fogyasztók és a tiltott szerekkel kereskedők felkutatása érdekében azonban a más irányú felderítő munka mellett elengedhetetlenül fontosak ezek az ellenőrzések – fogalmazott Szombati Andrea megyei rendőrségi sajtószóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!