Közélet

2005.06.07. 14:58

Felhívás: csalót keres a rendőrség

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen többrendbeli csalás vétség gyanúja miatt. Az ismeretlen az FHB Földhitel és Jelzálogbank pénzintézet nevében járt el: Bánki Horváth Péterként mutatkozott be. Az év első hónapjaiban több személytől 60-70 ezer forint készpénzt vett át, majd hitelügyintézést ígért – tájékoztatta szerkesztőségünket a rendőrség.

BEOL

Az FHB pénzintézetnek nem volt sem alkalmazottja, sem pedig megbízottja a férfi, így érdemi ügyintézést, hitelbírálatot nem végzett.
Információink szerint az ügyfelekkel szórólapok, hirdetmények útján lépett kapcsolatba, majd előre egyeztetett időpontban felkereste őket. A találkozások alkalmával saját bélyegzőjével ellátott megbízási szerződéseket állított ki, és az ügyfeleitől készpénzt vett át.

A rendőrség kéri azokat, akik a fent közölt néven bemutatkozó személlyel kapcsolatba kerültek, jelentkezzenek a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságon személyesen vagy a (68) 381-255-ös telefonszámon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!