Közélet

2005.06.09. 15:15

Együttműködik két magyar és egy román nemzeti park

Csütörtökön, a déli órákban Szarvason aláírták azt a háromoldalú szerződést, mely a romániai Nyugati Szigethegység Természeti Park, valamint a  Hortobágyi Nemzeti Park és a Körös-Maros Nemzeti Park együttműködésének kereteit rögzíti. A jövőbeni közös feladatokat elsősorban a szakmai tapasztalatok cseréjében, valamint — a reklámanyagok kölcsönös terjesztésével —, az ökoturizmus fellendítésében jelölték meg.

(j)

Alin Mos, a Nyugati Szigethegység Természeti Park igazgatója hangsúlyozta, hogy az ökoturizmus megélénkülése nemcsak a nemzeti parkok, hanem a területükön lévő települések számára is fontos bevételi forrást jelenthet. Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója aláhúzta, hogy a természetvédelem nem ismer országhatárokat, az értékmegőrzést csak tájléptékben lehet elképzelni. Tirják László, a szarvasi park igazgatója elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek a közös turisztikai programcsomagok kidolgozására.

(j) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!