Közélet

2005.05.24. 15:41

Tőrmániás gyilkos Szarvason

Nagy port vert fel tavaly májusban, hogy Szarvason az utcán leszúrtak egy 18 éves fiút minden indíték nélkül. Az ügyben befejeződött a nyomozás, a 24 éves elkövetőt emberöléssel gyanúsítják.

(c)

Leszúrtak. Csak ennyit tudott mondani az a szarvasi fiatalember, akit tavaly május 11-én este öltek meg a városban. Telefonon jelezte egy arra járó a rendőrségre, hogy a Vén diófa vendéglő előtt vérző fiatalembert talált. A 18 éves fiú a fájdalomtól elgyötörten vánszorgott, és csupán annyit bírt kimondani, hogy leszúrták. Ezután összeesett és eszméletét vesztette. A mentők a békéscsabai kórházba szállították, de életét már nem sikerült megmenteni.
A rendőrségnek egy 24 éves, szintén helyi férfi lett gyanús, aki az adatgyűjtés során ott nyüzsgölődött a helyszínen. Igazoltatták, és a fiatalember zavart válaszokat adott. Később kiderült, minden bizonnyal ő az elkövető. A férfi először tagadott, aztán beismerő vallomást tett.
Azon az estén a Vén Diófától 200 méterre lévő Akácos utcán kerékpározott, és a bicikliről le sem szállva szúrta meg az ott sétáló 18 éves fiút. Ezután továbbhajtott. A házkutatásnál a nyomozók megállapították, hogy az elkövető tőrmániás. Otthonában gyűjteménye volt késekből, tőrökből, és könyveket is összeszurkált, összevagdosott. Sőt, információink szerint előfordult olyan, hogy hozzátartozóját is megkergette késsel. Az emberöléshez közeli időpontban Szarvason egy nőt is megszúrt késsel egy biciklis. Az viszont nem derült ki, hogy ezt a cselekményt ki követte el.
Benkő Mihály alezredes, a megyei főkapitányság alosztályvezetője elmondta: a 24 éves férfit emberöléssel gyanúsítják. A fiatalembert a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, egyúttal az igazságügyi elmeszakértő ideiglenes kényszergyógykezelését rendelte el. A tettes korábban is állt pszichiátriai kezelés alatt, de például a gyilkosság elkövetése előtt fél évvel nem látta orvos. Az ügyben a további intézkedéseket az ügyészség teszi meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!