Közélet

2005.05.02. 16:32

Több a szondáztatás

A Közeledéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete a közeljövőben országos konferenciát szervez, ,,A közúti közlekedés emberi tényezői" címmel. A szervezet hétfői tájékoztatóján dr. Szeberényi Andor elnök annak fontosságát hangsúlyozta, hogy ezzel a témával nem lehet csupán kampányszerűen foglalkozni.

(f)

 Az utóbbi időben mintha háttérbe szorultak volna a gyermekek közlekedésre nevelését célzó akciók, kiadványok, ugyanígy a gépjárművezetők képzése és a közlekedés úgynevezett szankciós oldala is. Ezért találkoznak május 11-12-én Gyulán neves szakemberek, előtérbe helyezve az emberi tényezőt.
Arról is szó volt, hogy a tavalyi és az idei esztendő első negyedévének statisztikáit összevetve, Békés megyében lényegesen csökkent a sérüléssel járó balesetek száma, 205-ről 182-re. Az egyik rendőrségi szakember ennek egyik okaként azt jelölte meg, hogy egy esztendő alatt duplájára növelték a közutakon a szondáztatást, különös tekintettel az esti órákra és a szórakozóhelyek környékére.

(f) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!