Közélet

2005.05.31. 11:59

Súlyos testi sértés kísérlete lapáttal

A közelmúltban egyik délután, Biharugra külterületén a szilasi részen lapáttal rendezte nézeteltérését B. Imre helyi lakos, aki a megalapozott gyanú szerint falustársára, M. B.-re támadt.

(b)

M. B. vadászként őzbakot figyelt a területen, amikor a töltésen vele párhuzamosan megállt egy személygépkocsi s abból két férfi szállt ki. Egyikük hangosan szitkozódott, majd nyomdafestéket nem tűrő hangnemben felszólította, hogy „... takarodjon a k...a anyjába”. A szidalmazás továbbra is folytatódott. A sértett telefonon hívta ismerőseit, de beszélni már nem tudott velük, mert — elmondása szerint — B. Imre ekkorra a nála lévő lapáttal rátámadt, kiverve kezéből a telefont. A támadó a lapáttal ismét lesújtott, de ez már M. B. bal könyökén landolt. B. Imre ezután, ugyancsak szidalmak közepette, fiával együtt elviharzott a helyszínről.
A Sarkadi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya B. Imrével szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett eljárást. Mindenképpen kuriózum, hiszen a hajdúvárosi kapitányságon ilyen még nem fordult elő, hogy a gyanúsított — szakzsargont idézve — már a „rabosítástól” is elzárkózott. B. Imre ugyanis csak az indokolt testi kényszer alkalmazása mellett volt hajlandó biometrikus azonosító jelei „közlésére”. Magyarul: ujjlenyomat, illetve tenyérlenyomat szolgáltatására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!