Közélet

2005.05.14. 18:43

Sötéték beköltöztek új otthonukba

A vajdasági magyarverések miatt hazánkba menekült Sötét család ma beköltözött a békési, Mátra utcai önkormányzati bérlakásba. A család boldog, csak az bántja kissé őket, hogy nem lehetnek ott Szabadkán maradt legnagyobb fiuk esküvőjén.

(c)

A Sötét család szinte mindenét hátrahagyva szeptember 17-én menekült hazánkba. Mégpedig azután, hogy a 19 éves Deniszt kétszer megverték, családi házuk falára pedig Megdögöltök magyarok és Halál feliratot pingáltak. A négytagú család — László, az apa, Szlavica, az anya és két gyermekük, a 13 éves Klementina és a 19 éves Denisz — a békéscsabai menekülttáborban nyert elhelyezést, és nem sokkal később megkapták a menekült státust. Úgy nyilatkoztak, vajdasági lakóhelyükre már soha nem kívánnak visszatérni.
A vagyonvédelemmel foglalkozó Goldex Security Kft. karolta fel a családot, az apa elvégzett egy vagyonőri tanfolyamot, és munkát is biztosítottak számára. Békéscsabán a vízműveknél dolgozik vízóraellenőrként. Denisz Békéscsabán a Zeli-Ép-nél kőműves, Klementina szintén a megyeszékhelyen jár iskolába. A betegeskedő anyuka háztartásbeli.
— Nagyon örülünk, hogy beköltözhettünk a lakásba — ecsetelte László. Hozzátette, arról nem tudnak, hogy mi van a szabadkai házukkal. Ami bántja őket kissé: nem lehetnek ott Szabadkán legnagyobb fiuk május 28-ai esküvőjén. A Sötét család kérelmezi majd a magyar állampolgárságot, és ha megkapják, útlevéllel legálisan hazamehetnének látogatóba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!