Közélet

2005.05.02. 17:32

Pajkóék mindent megtesznek a lányukért

Sorozatos műtétek árán, de a remények szerint, járni tud majd a mezőkovácsházi Pajkó Toncsika, akinek súlyos születési rendellenességeit nem vették észre az ultrahangos vizsgálatokon.

BEOL

A pici lánynak nincs jobb alkarja, a bal kezén három összenőtt ujj van, a két lába pedig donga jellegű. Ez utóbb, a szakvéleményekből derült ki, ami azt jelenti, hogy nem csak eldeformálódottak, de a szárkapocs-csontok is hiányoznak a kis lábaiból. A Heim Pál kórházban dr. Marschalkó Péter főorvos Antóniát megvizsgálva azzal biztatta a családot, hogy műtéttel korrigálhatók a lábak. Hat hónap és egy éves kora között elsőként az ujjait választják szét, illetve bokakorrekcióra kerül sor. Ezután a sípcsont kiegyenesítés, térdkorrekció, esetleg combnyújtás következik, később a hiányzó kezét úgynevezett biokézzel próbálják pótolni. 
A szülők nem maguknak szeretnék a dr. Ábrahám László ügyvéd által kért több tízmilliós életjáradékot, hanem a pici miatt, akinek egész életében viselnie kell a műhiba következményeit. A kórházzal, biztosítóval szeretnének peren kívül megegyezni. Az emberek műtétre nyújtott külön támogatását is örömmel vennék. Aki segíteni szeretne Pajkó Toncsika talpra állításában, az a 11773339-70218486-os OTP számlaszámon megteheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!