Közélet

2005.05.05. 13:14

Nehezményezik a fakivágásokat

Gyomaendrődön mostanában kósza hírek keltek szárnyra arról, hogy az önkormányzat egymás után vágja ki a helyi védettséget élvező fákat. Sokan nehezményezik, hogy a Kner-emléktér kialakítása során a Hősök úti hársfasor is kárt szenvedett, az Erzsébet-ligetben pedig a rendezvénytér megépítése követelt jónéhány „faáldozatot”.

(j)

A kérdés kapcsán Fábián Lajos, a fakivágásokkal megbízott Gyomaszolg Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a rendezvénytér kialakításakor egyetlen egészséges nemesfát sem vágtak ki. Kivétel nélkül csak olyan példányokat fűrészeltek ki, melyek eleve pusztulásra ítéltek, elöregedettek voltak. A Kner-emléktérnél kivágott hársfák szintén nem voltak már egészségesek. Itt egyébként már pótolták is fiatal hársfákkal a kivágottakat. A ligetben pedig több mint negyven, különböző nemesfát ültettek el a tavasz folyamán. Az elöregedett fák kivágása és azok pótlása az Erzsébet-ligetben és a Hősök úti hársfasoron az ősz folyamán tovább folytatódik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!