Közélet

2005.05.09. 14:32

Kilencvenezer érettségiző

Több, mint kilencvenezer diák számára kezdődött meg ma reggel nyolc órakor az érettségi, a magyar nyelv- és irodalom írásbeli vizsgával. Emelt szinten 3326-an, középszinten 87 500-an vizsgáztak az országban.

(km)

 Az idei érettségi tartalmában is más volt, mint a korábbi években, a diákokra új típusú feladatok vártak. A magyar írásbelin nemcsak fogalmazást írtak, hanem szövegértelmezési feladatokat is meg kellett oldaniuk. A feladatok után három óra alatt készíthettek a tanulók műelemzést, összehasonlító elemzést, vagy érvelő fogalmazást. 
A békéscsabai evangélikus gimnáziumban 91 tanuló kezdte meg ma az érettségi vizsgát.
— Tanulóink döntően a középszintű érettségi vizsgát választották, azok, akiknek a továbbtanuláshoz szükséges, pedig az emelt szintűt — tájékoztatott Kolarovszki Zoltán, az intézmény igazgatója. — Elmondhatom, hogy zökkenőmentesen zajlott a vizsga első napja, s ez annak is köszönhető, hogy jól elő volt készítve minden, kollégáink megkapták a szükséges információkat. — A diákok körében idén fokozottabb volt a várakozás, mert az érettségi egyben felvételi is volt.

(km) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!