Közélet

2005.05.20. 14:56

Kalapács alatt az Új Élet vagyontárgyai

Békés megye egyik mintagazdasága volt az orosházi Új Élet Termelőszövetkezet. Jelenleg felszámolás alatt áll. A hajdan milliárdos termelési értéket produkáló, 1700 tagjának megélhetést biztosító mezőgazdasági szövetkezet az utóbbi tíz év alatt felélte a vagyont, a péntekre meghirdetett árverésen csupán egy működőképtelen kombájnra, egy rozsdás varrógépre, szárzúzóra és még néhány roncsra lehetett licitálni.

(cs)

A Faktor Kft. képviseletében dr. Mihályi Judit felszámoló biztos a 15 tételből szeretett volna legalább annyi bevételt produkálni, amennyiből a bértatozást ki lehett volna egyenlíteni.
Mindössze 810 ezer forinttal gyarapodott a kassza. A felszámoló elmondta, hogy van még néhány ingatlan és három energetikai ellátó rendszer, ezeket pályázat útján igyekeznek értékesíteni. Dányi László elnöktől megtudtuk, jelenleg a szövetkezetnek 40 milliós adósságállománya van, ebből 6 millió a bértartozás.

A hajdan milliárdos termelési értéket produkáló, 1700 tagjának megélhetést biztosító mezőgazdasági szövetkezet az utóbbi tíz év alatt felélte a vagyont, a péntekre meghirdetett árverésen csupán egy működőképtelen kombájnra, egy rozsdás varrógépre, szárzúzóra és még néhány roncsra lehetett licitálni. (cs) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!