Közélet

2005.05.02. 14:52

Jegyző-ügy: dr. Pataki nem akar „feleslegesen erőlködni”

— Egyelőre várok, mert lehet feleslegesen erőlködőm, hiszen a törvényhozó változtat álláspontján. Ha ez így lesz, nem perelek — szögezte le Pataki István. A megyei közigazgatási hivatal vezetőjét dr. Kurucz Ferenc békéscsabai jegyzővé való kinevezése kapcsán kerestük meg.

(o)

Mint megírtuk, dr. Pataki István, a megyei közigazgatási hivatal vezetője április 30-ig adott haladékot a békéscsabai közgyűlésnek, hogy módosítsák határozatukat, mellyel dr. Kurucz Ferencet nevezték ki jegyzőnek. A döntést azonban nem változtatták meg.
— A jogszabály értelmében ebben az esetben bírósághoz fordulhatok álláspontom bírói ítélettel való megerősítésére. Harminc napom van erre — nyilatkozta Pataki István. Kitért arra is, köztudott, hogy törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az országgyűlés elnökéhez Tóth Károly szocialista  képviselő azért, hogy az előírt kétéves közigazgatási gyakorlatba számítson be a hivatásos szolgálati jogviszonyban eltöltött idő is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!