Közélet

2005.05.03. 15:46

Húskombinát: az eladástól sem zárkóznak el a tulajdonosok

Különböző források szerint a Gyulai Húskombinát Rt. vágóvonala leállítást tervezi. Martos Géza vezérigazgató nem zárta ki ezt a lehetőséget, amint a nagyvállalat eladását sem.

(ö)

A nádudvari székhelyű HAGE és NAGISZ Rt. többségi tulajdonában álló Gyulai Húskombinát Rt.  vezérigazgatója, Martos Géza lapunknak elmondta: ha az évi 600 ezer sertés levágására alkalmas vágóvonaluk kihasználatlan, annak leállítása ésszerű lépés lenne a racionalizálási program részeként, ám erről még nincs döntés. Bérvágásra nem készülnek, minek is, ha a vágás veszteséges tevékenység. Céljuk az, hogy a cég eredményt termelve működjön.
Korábban többször ,,hírbe hozták" a  Pick Rt.-t a Gyulai Húskombinát Rt. vásárlójaként. Most ismét terítéken van a húskombinát eladásának híre. Martos Géza vezérigazgató közölte: biztosan sokan szeretnék, hogy a Pick megvegye a Gyulai Húskombinátot, vagy más, erről azonban nem tud. Ugyanakkor, ha megfelelő vételárra érkezik ajánlat, ettől nem zárkóznak el a tulajdonosok.

(ö) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!