Közélet

2005.05.17. 17:02

Bangladesi határsértőket fogtak

Határsértőket fogtak az Orosházi Határőr Igazgatóság lökösházi határőrei vasárnap hajnalban. Kunos Gyula, az igazgatóság sajtóreferense elmondta, hogy bangladesi és román állampolgárokról van szó.

(cs)

— A négy bangladesi állampolgárról a lakosságtól kaptunk értesítést. A Lökösházát Elekkel összekötő műúton fogtuk el a férfiakat, pontosabban ők stoppolták le határőreinket azzal a tudattal, hogy már Ausztriába vannak. A 24 és 25 éves fiatalok elmondták, embercsempészek segítették az útjukat és amikor a kocsiból kiszállították őket, annyit mondtak nekik, menjenek a fények irányába mert az már osztrák vidék. A négy férfi menekültstátuszt kért hazánkban. A határőrök az esti órákban egy harmincas éveiben járó román férfit is elfogtak, aki egy Románia felől belépő tehervonaton bújt meg. Amikor a szerelvény begördült a lökösházi vasúti átkelőre, leugrott a férfi és megpróbált elmenekülni. Sikertelenül. A mozgó szerelvényről leugró, az életét is kockáztató határsértő meghallgatásakor elmondta, Olaszországba akart utazni és ott dolgozni szeretett volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!