Közélet

2005.05.29. 08:50

Balesetek és betörések

Hét (!) szombaton történt közlekedési baleset mellett betörésekről és egy autófeltörésről is olvashatunk a rendőrség napi hírösszefoglalójában. Kékhírek...

BEOL

Közlekedési balesetek:

Szombaton reggel baleset történt a 44-es számú főúton Kondoros és Békéscsaba között. Egy Daewo Lanos vezetője Kondoros irányába hajtott, de nem tartott kellő követési távolságot, így hátulról nekiütközött az előtte haladó Volkswagen Golfnak. A balesetben senki sem sérült meg, az anyagi kár kb. 900.000 forint.

Egy Suzuki vezetője ütött el egy kerékpárost szombaton kora délután Békéscsabán. A Vitara vezetője a Corvin utca, Lencsési út, Bánát utca kereszteződésénél úgy kanyarodott jobbra, hogy nem adott elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő biciklis asszonynak és elütötte. A nő könnyebben megsérült, anyagi kár nem keletkezett.

Békésen elesett egy kerékpáros és könnyebben megsérült. A békési férfi szombaton reggel a Csíkos utcán biciklizett, amikor elmondása szerint a földút szélén leásott gumiabroncsok egyikébe beakadt a kerékpárjának pedálja, és elesett.  A sérült embert a békéscsabai kórházban látták el.

Szombaton délután Békésen, a Borosgyáni bekötőúton kerékpározott egy férfi, amikor elmondása szerint a kormányára akasztott pólója leesett és megakasztotta a bicikli első kerekét. A férfi elesett a biciklivel és 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy ittas kerékpárost ért baleset szombaton délután fél 3 körül a megyeszékhelyen, a Dobozi út és a Békéscsabát elkerülő 44-es számú főút kereszteződésénél. A férfi a kereszteződésnél lévő aluljáróban valószínűleg ittassága miatt elvesztette egyensúlyát és elesett a kerékpárjával. A szerencsétlenül járt ember 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett.

Egy személyautó és egy motoros ütközött össze szombaton délután Gyulán. A Vértanúk útja – Szent István utca – Városház utca kereszteződésénél egy autós a kihelyezett jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a neki balról, a főútvonalon érkező motorosnak, így összeütköztek. A balesetben senki sem sérült meg.

Két autós koccant össze szombaton este 7 óra után néhány perccel Gyulán, a Kálvin utca és a Szegedi Kis István utca kereszteződésében. Az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát hagyta figyelmen kívül az egyik autó sofőrje, és behajtott a kereszteződésbe és összeütközött egy másik autóval. A balesetben senki sem sérült meg.

Egyéb események:

Elloptak egy Suzuki motort egy garázsból Békéscsabán, a Lencsésin. A jármű tulajdonosa szombaton délután tette bejelentést, hogy garázsáról a lakatot valaki lefeszítette, majd az ajtót kifeszítette, és elvitte az ott tárolt ezüstszínű, Suzuki UF50/Z típusú segédmotort. A jármű értéke 400.000 forint.

Feltörtek egy Opel Corsát Mezőberényben, a köztemető parkolójában szombaton reggel. Az autóból a tulajdonos nevére szóló iratokat vitték el. A bűncselekménnyel kb. 16.000 forint kárt okoztak a bejelentőnek.

Szombatra virradó éjjel betörtek Tótkomlóson a Földvárri utcában működő szlovák iskolába. A tettes az ajtót kifeszítette, majd 55.000 forint készpénzt vitt el az intézményből. A rongálással okozott kár 20.000 forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!