Közélet

2005.04.22. 15:00

Teveháton Dombiratosig

Egy évvel ezelőtt teveháton indult el hazájából és gyalog érkezett Magyarországra az a szudáni fiatalember, akit a magyar határon, Dombiratosnál fogtak el tegnap a lökösházi határőrök.

BEOL

A lökösházi határőrök tegnap a reggeli órákban igazoltattak Dombiratos külterületén egy afro-ázsiai férfit, akinél semmilyen okmány nem volt és feltételezhetően a zöld határon érkezett hazánkba illegálisan.
A 29 éves férfi meghallgatásakor kiderült, hogy szudáni állampolgár és az úti célja Németország volt. A huszonéves férfi tavaly nyáron egy bérelt tevén indult útnak és jutott el Líbiába.

Onnan hajóval és személyautóval több hónapos utazás után érkezett Romániába, amiben már embercsempészek segítették. Állítása szerint 1.500 USA dollárt fizetett nekik és még ugyanennyit kellet volna ha Németországba ér.

A férfi elmondta, miután az embercsempészek kiszállították a járműből azt mondták neki, gyalogoljon a fények irányába és az már Németország. A határt Kevermes határában lépte át.
A több órás gyaloglás és a hideg miatt kimerült  fiatalembert  orvosi ellátás után visszaadták a román határőrizeti szervnek – tájékoztatott Kunos Gyula, az Orosházi Határőrség sajtóreferense.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!