Közélet

2005.04.11. 09:28

Robogós közösségi rendőrök Békéscsabán

Békéscsabán a jaminai városrészben és a Lencsési-lakótelepen egyaránt közösségi rendőrök kezdték meg az állandó körzeti megbízotti szolgálatot.

(c)

Ügyes-bajos gondjaikkal is fordulhatnak „saját” rendőreikhez ezentúl a megyeszékhelyen a jaminaiak és a Lencsési-lakótelepen élők. Irodával rendelkező, úgynevezett közösségi rendőrök kezdték meg szolgálatukat.
— Jaminában Hunya Roland és Fejes Zoltán zászlósok, a Lencsési-lakótelepen Bugyik Tamás és Molnár Zoltán törzsőrmesterek látnak el szolgálatot — hangsúlyozta Tóth Zoltán százados, a békéscsabai kapitányság kmb-alosztályvezetője. — A jaminai iroda a Batsányi utca 7. szám alatt, a másik városrészben lévő a Lencsési út 18. szám alatt található. Előbbin minden csütörtökön 16 és 18, utóbbin minden kedden 16 és 18 óra között tartanak fogadóórát a kollégák.
A közösségi rendőrök rendszeresen járőröznek az adott városrészben, felveszik a kapcsolatot az intézmények vezetővel, a polgárőrökkel, a vendéglátóegységek üzemeltetőivel.
Baji Lajos, Békéscsaba alpolgármestere azt közölte, hogy a közösségi rendőröknek a város két robogót biztosít majd munkájuk ellátásának megkönnyítésére. Ezenkívül a járgányok egyéves működési költségét is felvállalja az önkormányzat.

(c) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!