Közélet

2005.04.19. 16:56

Országos demonstrációt fontolgatnak a magánfuvarozók

Gázolajtrauma alakult ki a magánvállalkozó fuvarosoknál. A Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozók Ipartestülete, a NiT Hungary kéri, hogy a gázolaj 85 forintos jövedéki adóját belátható időn belül csökkentsék legalább 10 forinttal. Amennyiben ez nem teljesül, az ötezer tagot számláló szervezet országos demonstrációt helyezett kilátásba.

(f)

Dittel Gábor, a  szervezet ügyvezető főtitkára elmondta: a fuvarozók költségének felét teszi ki az üzemanyag, amit egy 12 forintos áremelés olyan mértékben megnövel, hogy azt képtelenség érvényesíteni. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy tavaly május óta a hazánkból külföldre kiszállított áru 60 százalékát nem mi fuvarozzuk. Ami a tarifát illeti, a külföldi úthasználati díjak belépése, a drága üzemanyag ellenére drasztikusan csökkentek a fuvardíjak. Ez közgazdasági nonszensznek tűnik, de a megnőtt szállítói kínálat miatt mégis így van. Az árverseny különösen a kicsiknél veszélyes, hiszen önköltség alatt fuvarozni, az egyenlő a vállalkozás végével — vélekedik Dittel Gábor.    

 

(f) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!