Közélet

2005.04.04. 18:39

Óriási büntetés a pusztaszőlősi gázrobbanás miatt

2 és félmilliárd forintos büntetésre ítélték a 2000-ben történt pusztaszőlősi gázrobbanás tettesét, a szolnoki MB Kőolajkutató Részvénytársaságot — áll a Magyar Rádió honlapján.

BEOL

A magyar olajipar történetének egyik legsúlyosabb gázkitörése 2000. augusztus 18-án következett be Pusztaszőlősön. A bíróság megállapította az ománi tulajdonú kőolajkutató felelősségét és 2,5 milliárd forint kártérítés megfizetésére kötelezte a Magyar Olaj- és Gázipari Rt. javára. Ezt azonban a kőolajkutató nem tudja kifizetni. A szolnoki cég képviselője hiába hivatkozott arra, hogy a katasztrófa okát sem a bányászati hivatal, sem a bíróság nem tudta megállapítani. A társaság egyébként négy évvel ezelőtt éppen amiatt került csődközeli helyzetbe, mert a gázkitörést követően a Mol nem rendelt meg több munkát. A Mol közleménye szerint az összeg nagyságrendjére és az MB Kőolajkutató Rt. anyagi helyzetére tekintettel a megítélt kártérítés bevételezésének ideje és mértéke bizonytalan.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!