Közélet

2005.04.08. 15:12

Nem szabad tüzet gyújtani

Szombattól tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium. Békés megyében nem az erdőtüzek, hanem a meggyulladt bozót okozza a legtöbb kárt.

BEOL

A korlátozás értelmében az erdőkben, a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint a közút és vasút menti fás részeken is tilos tüzet gyújtani. Szombattól a parlag- és gazégetés is tilos. Szendi Géza, Békéscsaba tűzoltóparancsnoka elmondta, hogy elsősorban lángra kapott bozóthoz riasztják őket. Számtalanszor emberi gondatlanság miatt hívják a tűzoltókat: az égve hagyott cigaretta, és a vonatból eldobott üvegek egyaránt tűzveszélyesek. A parancsnok szerint 15-20 ezer forintba kerül, ha Békéscsaba területén belül riasztják a tűzoltókat, akik általában két kocsival érkeznek a helyszínre. Naponta egyébként 10-17 hívást fogad a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Hivatal ügyelete. Különösen az utóbbi hónapokban szaporodtak meg a tűzesetek, az égő avar miatt.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!