Közélet

2005.04.30. 14:17

Mázsaszámra fogynak a sajtok

Becslések szerint legalább két mázsa sajt fogy el kóstolásra, s kétszer ennyit el is adnak azok a kiállítók, akik elhozták portékáikat a ma kezdődött VII. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválra.

(j)

A rendezvény érdekessége, hogy helyszínéül ezúttal a Liget Fürdő szolgál, ahol a jó időnek köszönhetően szombaton délelőtt többen már lubickoltak is a medencékben. A belépés, a sajt- és borkóstolás, sőt a fürdés is mindenki számára ingyenes a fesztivál mindkét napján.
Gubucz József, a rendezvényt szervező gyomaendrődi Bethlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan idén is mintegy harminc kiállító mutatja be finom borait és ízletes tejtermékeit. A hazai termelőkön kívül Romániából, Szlovákiából és Franciaországból is érkeztek kiállítók. Akad tehát bőven kóstolnivalója a Benke László, Oscar-díjas mesterszakács vezette zsürinek.
A szervezők gazdag kulturális porgramról is gondoskodtak, gyermekek és felnőttek számára egyaránt kínálnak látnivalót. Ma este fél hattól a Megasztár I. megyénkbeli döntőse, Schmidt Barbara is fellép a fürdőben felállított színpadon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!