Közélet

2005.04.11. 15:01

„Kiszabadultak” a kerékpárosok és a motorosok

Békés megyében az elmúlt héten összesen 12 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. A 12 balesetben 17-en sérültek meg és 4 esetnél volt ittas az okozó. A jó idő beköszöntével egyre többen kerékpároznak, motoroznak. Ez sajnos az elmúlt hét baleseteinek összegzéséből is kitűnik – tájékoztatta szerkesztőségünket a rendőrség.

BEOL

A RENDŐRSÉG BALESETI ÖSSZEFOGLALÓJA

Kedden egy motoros férfit ütöttek el Békéscsaba egyik forgalmas csomópontjában. A férfi könnyebb sérülést szenvedett. Ugyancsak kedden Biharugra külterületén egy motoros elesett és könnyebben megsérült. Orosházán szerdán súlyosan megsérült az a kerékpáros, aki ittasan elesett az úton és nekiesett egy lassújárműnek. Pénteken Sarkadon egy biciklis gyermek meg akarta előzni két, előtte egymás mellett haladó társát, amikor elesett és nekiesett egy szembejövő autónak. A 9 éves fiú súlyosan megsérült. Ugyancsak pénteken Gyulán egy személyautó vezetője nem tartott kellő oldaltávolságot és elsodort egy biciklis nőt. Békéscsabán pénteken este a Jókai utca és a Szarvasi út kereszteződésében ütközött össze egy motoros és egy autós. Gyulán szombaton két kerékpáros ütközött össze, és egyikük súlyosan megsérült. Békésen vasárnap kora reggel elesett egy motoros, aki valószínűleg ittasan vezetett.

Tehát a 12 balesetből 8 esetnek részese illetve okozója volt kerékpáros vagy motoros.

Kérjük a járművezetőket, hogy legyenek tekintettel a kétkerekű járműveken közlekedőkre, különösen a kerékpárosokra. A biciklisek gyakran nem ismerik jól a közlekedési szabályokat, bizonytalanul kerekeznek.Az autósok és a más járműveket vezetők azonban óvatosságukkal és kellő körültekintéssel még korrigálhatják az esetlegesen a kerékpárosok, motorosok hibájából kialakuló veszélyhelyzeteket.

[caption id="" align="alignleft" width="470"] Elütöttek egy kerékpárost csütörtökön a békéscsabai piacnál. Délután fél egy előtt egy autós a Vásárcsarnok mellől tolatott ki az útra, de nem adott elsőbbséget egy biciklis asszonynak. A nő elesett, de nem sérült meg.
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!