Közélet

2005.04.26. 08:52

Kaphatunk autópályát, ha semmi mást nem kérünk

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ittjártakor a megyei napilap 44-es útfejlesztést firtató kérdésére elmondta: meg kell építeni az utat, de ahhoz, hogy 2010-ig elkészülhessen, a megyének minden más fejlesztésről le kell mondania. Varga Zoltán, a megyei közgyűlés szocialista elnöke ezt elfogadhatatlannak tartja.

BEOL

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Gyurcsány
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="110"] Autópálya?
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="110"] Varga
[/caption]„Meg kell csinálni az utat. Nincs vita e tekintetben. Ugyanakkor ma egyszerre építünk négy autópályát. Önök is tudják, hogy soha ennyit nem költöttünk autópályára — két-háromszáz milliárdot évente —, mint most. Amíg ezeket nem fejezzük be, addig nem szabad újat elkezdeni. Amit érdemes vizsgálni, de akkor ezt komolyan kell venniük a helyieknek, hogy minden más fejlesztési programot félretéve, azt mondjuk: 2006-2010 egyetlen dologról szól. De akkor a megye és a városok semmilyen más fejlesztést nem kérnek, hozzunk mindent előre. Vajon a megye hajlandó-e azt vállalni, hogy addig semmilyen más támogatás nem kell, amíg ez nincsen meg? Ha ezt kimondanák, biztos vagyok abban, hogy 2010-ig ideérne az autópálya.” – fogalmazott a Békés Megyei Hírlapnak Gyurcsány Ferenc.

„Számunkra elfogadhatatlan Gyurcsány Ferenc azon felvetése, hogy 2006—2010 között Békés megye, illetve a települések minden más fejlesztésről lemondanak azért, hogy ez időszak alatt megépüljön a 44-es főút.” A tegnapi megyeházi sajtótájékoztatón reagált ekképp Varga Zoltán közgyűlési elnök a kormányfő gondolataira, kijelentve: a megye nem mondhat le öt év fejlesztéseiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!