Közélet

2005.04.26. 11:57

Hiába könyörgött térdre borulva a gépkocsifeltörő

Dicséretben és jutalomban részesítette ma délelőtt Békéscsabán dr. Gyurosovics József ezredes, megyei főkapitány Pribránszki Györgyöt. A hentesként dolgozó fiatalember kocsifeltörőt csípett nyakon.

(c)

Békéscsabán a Berényi út és a Rövid utca sarkán lévő húsboltba ment be a minap húst rendelni egy hölgy. Az üzlet előtt leállította, lezárta autóját, de benne hagyta a táskáját. Amikor kijött a boltból, észrevette, hogy a Renaultja jobb első ablaküvegét valaki betörte, és az ülésen lévő táskájából kiemelte a pénztárcáját. A hölgy látott egy ismeretlen férfit, aki éppen ellépett a gépkocsi mellől, majd biciklire ült és elhajtott. Ekkor a hölgy beszólt a húsboltba, és segítséget kért a hentestől, Pribránszki Györgytől.

A fiatalember ma elmondta: hátrahagyott csapot-papot, bevágódott autójába és üldözőbe vette a biciklist. A kis utcákban jól manőverezett az elkövető, a hentes azonban nem adta fel a küzdelmet. Rövid időn belül elfogta a tettest, a 28 éves, büntetett előéletű, békéscsabai Sz. Gy.-t. A tolvaj térdre borulva könyörgött Pribránszki Györgynek, hogy hagyja őt futni, de a hentes inkább a szükséges testi kényszerrel visszatartotta a kocsifeltörőt. A kiérkező rendőrök az elkövetőnél megtalálták a nő táskájából ellopott pénztárcát, a benne lévő 13 ezer forinttal együtt. Kiderült az is, hogy a tettes gépkocsifeltörésre specializálódott bűnöző. Akadt olyan nap, amikor három autót is kifosztott.

Pribránszki György kérdésünkre kiemelte: ha valaki hasonló bajba kerülne, mint a tőle segítséget kérő hölgy, akkor újra segítene. Gyurosovics ezredes arra mutatott rá az elismerés átadása után, hogy ez az eset is bizonyítja, vannak olyanok, akik nem érdektelenek, érzéketlenek embertársaikkal szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!