Közélet

2005.04.22. 12:03

Hanyatlóban az autópiac, a decemberi vásárlások hatása érződik

Az idei első negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához képest több mint háromezerrel csökkent az eladott autók száma az országban. A szakemberek a 8,4 százalékos csökkenést azzal magyarázzák, hogy decemberben a szokásosnál többen vettek autót.

(y)

Az országos adatok szerint az országban a tíz legtöbbet eladó márka közül az első négy értékesítése nem csökkent, utánuk viszont jelentős az átrendeződés. A figyelemreméltó, hogy az egy éve még harmadik helyen álló Renault visszaesett, a Skoda viszont dinamikusan nő.

Nagyon népszerű a tavaly októberben piacra lépett Dacia, amelyből Békés megyében két hónap alatt ötvenet értékesítettek. Szintén keresett az új Suzuki Swift. A toplista élén — a megyei kereskedők saját bevallása szerinti számot nézve — mégis a Fiat áll, ezt követi a Renault, a Peugeot és az Opel. Kevesebbet adtak el a Chevrolet, a Seat, a Toyota, a Mazda és a Mercedes  márkakereskedői.

A képet árnyalhatná a Nissan, a Citroën, a Suzuki, a BMW, a Ford és a Volkswagen is, innen azonban eddig nem kaptunk adatokat.

(y) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!