Közélet

2005.04.20. 15:46

Fokozott ellenőrzés a vasúti átjárók közelében

Az Országos Rendőr-főkapitányságon működő Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a MÁV Rt. április 21-től a vasúti átjárók ellenőrzésére egy hónapon keresztül tartó közös kampányt szervez. Az akció célja az, hogy a gépjárművezetők figyelmét felhívják a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira és a szabályok figyelmen kívül hagyásának veszélyeire – tájékoztatta szerkesztőségünket Szombati Andrea rendőrségi sajtóreferens.

BEOL

Az április 21-én kezdődő országos kampányra a vasúttársaság az országban 40 vasúti átjárót jelölt ki. Békés megyében két helyszínen lehet majd találkozni a Vasútőr Kft. és a rendőrség munkatársaival, akik a helyi polgárőrségek részvételével ellenőrzik a vasúti kereszteződéseken áthaladókat.
– A szabályosan közlekedők egy autóillatosítót valamint egy szórólapot kapnak, mellyel az Union Biztosítótól balesetbiztosítást nyerhetnek – tudtuk meg a rendőrségtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!