Közélet

2004.11.27. 21:15

Kamionba rakták Munkácsy Zongoraleckéjét

Soha nem volt még ilyen. Mármint, hogy a Békéscsabán működő Munkácsy Mihály Múzeumnak önálló tárlata legyen Párizsban, a magyar intézetben. Kamionnal a napokban már elszállították a francia fővárosba az anyagot, köztük Munkácsy Zongoralecke című festményét is.

BEOL

December 7-én nyílik meg a Párizsi Magyar Intézetben az önálló Munkácsy-tárlat, és 10 napig lesz látható. A kiállítást a művész születésének 160. évfordulója alkalmából rendezik, és a Zongoralecke, valamint a Krisztusfej-tanulmány az Ecce Homohoz festményei mellett számos ereklyét is kivittek. Többek között festőecseteit, útlevelét, a Párizsi Világkiállításra szóló belépőjét, számlakönyvét, korabeli szalonmeghívókat is. Kikerült a kiállítás idejére kesztyűujjtágítója, ezüstpohara, kalap- és hajkeféje, francia Becsületrendjének a gombja, ezüst babérkoszorúja, amit 1882-ben kapott Munkács városától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!